تاریخ انتشار : شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ - ۹:۱۸
کد خبر : 3406

حسین عبدالعزیزی

تبعیض در اعطای مجوز ورود کالای خانگی از مرزهای کشور

تبعیض در اعطای مجوز ورود کالای خانگی از مرزهای کشور
راهکارهای استاندار خوزستان برای کاهش بیکاری و کنترل ورود کالای خانگی از مناطق مرزی به استان چیست؟
پنج نخل/ خوزستان:
خبرنگار: حسین عبدالعزیزی
به گزارش پنج نخل به نقل از  قلم ماندگار، پر واضح و مبرهن است که هنوز برای حل وضعیت بد اقتصادی ناخوشایند در مناطق مرزی جنوب غربی ایران و افزایش بیکاری جوانان ساکن شهرستان های مرز نشین از قبیل خرمشهر، آبادان و شادگان، دشت آزادگان، بستان، هویزه و حمیدیه چاره ای اندیشیده نشده است.

تاکنون پاسخی هم برای این سوال از سوی مسئولان متولی مبنی بر اینکه عامل مهم و تاثیر گذار چیست و چه راه حل هایی برای این چالش ها وجود دارد داده نشده است.

به جرات می توان گفت برای رفع این چالش بزرگ تعهد شبانه‌روزی استاندار خوزستان را می طلبد زیرا که وی فرزند خوزستان و خرمشهر قهرمان است و همواره می بایست دغدغه شبانه روزی وی حل مشکلات استان باشد که امیدواریم همینطور باشد.

اخیرا وزیر صمت در سخنرانی رسمی با حضور مسئولان یکی از استان های کشور عنوان کرده مجوز برای ته‌لنجی‌ها و کولبران آن استان اعطا شده است و رئیس‌جمهور هم این مسئله را تایید کرده‌اند که جای امیدواری است اما از سویی دیگر این در حالی است که با وجود وضعیت بد اقتصادی مرزنشینان استان خوزستان، ورود کالای خانگی از مناطق مرزی شلمچه و چزابه به استان همچنان ممنوع است و برای رفع این مهم راهکاری اندیشیده نشده است!

براساس این گزارش باید تصریح شود که بر اساس شرایط موجود در هر استان راهکارهای عملیاتی متفاونتی وجود دارد. ایجاد شرکت های تولیدی از طریق جذب منابع مالی دولتی و خصوصی در خوزستان به ویژه در شهرها و روستاهای مرزی و بااستفاده از نیروهای ساکن در منطقه که حافظ اصلی این مملکت وجود نازنین تک تک این عزیزان است می تواند علاوه بر حل مشکل بیکاری، اقدام به صادرات با هزینه حمل و نقل کمتر به کشورهای همسایه همچون عراق و سایر کشورهای همسایه دیگر را به همراه داشته باشد و وجود چنین شرایط استثنایی را بعنوان یک ظرفیت طبیعی و خدادادی تلقی نموده که باید تقویت و راهکارهای عملیاتی آن بررسی و اجرا شود.

برای نمونه در استان های مرزی دیگر همانند کردستان، استانداری با حمایت از مرزنشینان خود تلاش کرده تا بطور مستمر مردم عادی بصورت کوله بری مجوز ورود حداقل یک کالای خانگی از قبیل تلویزیون، کولر، یخچال و غیره را داشته باشند اما مردم همیشه در صحنه خوزستان و مرزنشینان با غیرت این استان علیرغم داشتن منابع و مواهب زیرزمینی از جمله نفت و گاز و مشکلاتی از قبیل گرما و گردوخاک و شرجی و …  از داشتن مجوز ورود حتی یک کالای خانگی مانند کولرگازی از کشور عراق از طریق مرز شلمچه و چزابه محروم هستند  و این موضوع سوالی را در ذهن نگارنده این گزارش تداعی می کند که  آیا دلیلی برای این ممنوعیت هست ؟ آیا هر تهدید و چالشی که از طریق مرز اتفاق افتاده نباید بررسی و به مردم جواب قانع کننده داده شود؟ همانند تجارت سوداگران مرگ.

به نظر می رسد به راحتی  می توان برای تامین امنیت مرزی برای ورود کالا به کشورمان با نصب دستگاه ایکس ری( X-Ray) در مبادی ورودی جلوی ورود محصولات قاچاق و غیره را بگیرند.

در پایان به این نتیجه می رسیم که یکی از بهترین راهکارها برای کمک به معیشت مرز نشینان خوزستانی، تسهیل در واردات کالای خانگی از طریق دو مرز شلمچه و چزابه است که می تواند باعث بهبود معیشت آنان شود.

برای تحقق این مهم پیشنهاد می شود ورود کالای خانگی توسط مسافر بدون اخذ تعرفه گمرکی در مرز چزابه و شلمچه مورد بررسی کارشناسی قرار گرفته و با تعیین سهیمه ماهانه برای هر یک نفر شهروند ساکن استان خوزستان براساس کد ملی و از طریق ثبت در یک سامانه محلی ورود کالا عملیاتی شود تا گامی در جهت ارتقا معیشت مردم عزیز استان خوزستان برداشته شود و ضمن جبران موضوع بیکاری و افزایش رضایت مندی مندی ساکنین استان، جایگزینی برای عدم بهره مندی مردم از مواهب و منابع  زیرزمینی نفت و گاز استان را فراهم سازد.

ضمنا اگر موضوع ممنوعیت واردات کالای خانگی از طرف دولت و گمرک عراق در حال اعمال است استانداری می تواند از طریق مذاکره با استاندار بصره و العماره موضوع را مطرح و ممنوعیت را رفع نمایند.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تبلیغات

اعلام وصول