تاریخ انتشار : یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۵:۱۴
کد خبر : 3967

اهمیت حیاتی آغوز: پاسخ به نگرانی والدین در هفته جهانی تغذیه با شیر مادر

آغوز: طلای مایع و اولین سپر دفاعی نوزاد در هفته جهانی تغذیه با شیر مادر

آغوز: طلای مایع و اولین سپر دفاعی نوزاد در هفته جهانی تغذیه با شیر مادر
در هفته جهانی تغذیه با شیر مادر، کارشناس اداره فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و شیر خشک معاونت غذا و داروی اهواز، با تأکید بر اهمیت حیاتی شیر مادر در روزهای نخست تولد، توضیحات ارزشمندی ارائه کرد.

پنج نخل / خوزستان:

خبرنگار- حسین عبدالعزیزی

به گزارش پنج نخل به نقل از قلم ماندگار،در هفته جهانی تغذیه با شیر مادر، کارشناس اداره فرآورده‌های طبیعی، سنتی، مکمل و شیر خشک معاونت غذا و داروی اهواز، با تأکید بر اهمیت حیاتی شیر مادر در روزهای نخست تولد، توضیحات ارزشمندی ارائه کرد.

دکتر میثم صابری در گفت و گوی اختصاصی با قلم ماندگار، افزود: شیر اولیه مادر که آغوز نام دارد، بسیار مقوی و سرشار از پادتن‌هایی است که سیستم ایمنی نوزاد را تقویت می‌کند و از او در برابر بسیاری از بیماری‌ها محافظت می‌کند.

وی در پاسخ به این سوال برخی والدین نگرانند که شیر اولیه مادر کم است و برای نوزاد کافی نیست.، گفت: این یک نگرانی رایج امات یک باور اشتباه است.  

صابری با بیان اینکه حجم معده نوزاد تازه متولد شده در روزهای اول، خیلی کوچک است؛ حدود ۵ تا ۷ میلی‌لیتر در هر وعده (معادل یک قاشق مرباخوری).، اظهار کرد:  نوزادی که سالم است، فقط همین مقدار شیر در هر وعده نیاز دارد و این مقدار شیر آغوز که مادر تولید می‌کند، کاملاً با نیاز طبیعی نوزاد مطابقت دارد، بنابراین، حتی اگر شیر مادر کم به نظر برسد، کافی، مغذی و بهترین شروع برای زندگی نوزاد است.

کارشناس اداره فرآورده های طبیعی، سنتی، مکمل و شیر خشک معاونت غذا و داروی اهواز با یادآوری اینکه متأسفانه برخی خانواده‌ها خیلی زود سراغ شیرخشک می‌روند یا حتی بیش از نیاز واقعی نوزاد، به او شیرخشک می‌دهند.، هشدار داد: این مسئله می‌تواند خطرناک باشد.  

صابری با بیان اینکه مصرف زیاد یا بی‌مورد شیرخشک به‌ویژه در روزهای اول تولد، علاوه بر اینکه سودی ندارد، گفت: این مهم همچنین می تواند با عوارضی مانند ریفلاکس (برگشت شیر به دهان)، نفخ و دل‌درد، اختلال در رشد طبیعی معده، و حتی کاهش تمایل نوزاد به خوردن شیر مادر همراه باشد.

وی با تاکید بر اینکه  طولانی مدت هم مصرف بی‌دلیل یا زیاد شیرخشک می‌تواند باعث استعداد کودک به چاقی، دیابت و بیماری‌های گوارشی شود، افزود: برخی فکر می‌کنند چون سهمیه شیرخشک دارند، باید همه سهمیه را به نوزاد بدهند که این هم یکی از باورهای کاملاً اشتباه است.

صابری در ادمه با اشاره به اینکه مقدار سهمیه یا تعداد قوطی‌ای که برای یک نوزاد در نظر گرفته می‌شود، الزاماً به معنای نیاز واقعی او نیست.، گفت:  نوزاد تنها به اندازه نیاز معده کوچک خود به شیرنیاز دارد و مصرف بیش از اندازه شیرخشک به او آسیب می‌زند.  

این کارشناس به شهروندان توصیه کرد: همیشه توصیه ما این است که تا ۶ ماهگی اگر امکانش وجود دارد، فقط شیر مادر داده شود و اگر مادری واقعاً به شیرخشک نیاز دارد، حتماً با پزشک یا ماما مشورت کند.

وی با بیان اینکه اگر خانواده‌ای نگران وزن‌گیری نوزاد بود یا حس کردند شیرشان کم است، چه باید بکنند؟  یادآور شد: در این موارد تنها پزشک یا مراقب سلامت می‌تواند تشخیص درست بدهد. همچنین معمولا اگر نوزاد پوشک خیس دارد، آرام است و اشتهای کافی دارد، شیر مادر کافی است. اما اگر نگرانی‌ای وجود دارد، بهتر است با یک مشاور شیردهی یا پزشک مشورت کنند تا از اقدامات لازم مطمئن شوند.  

صابری در ادامه بیان کرد: گاهی اصلاح روش شیردهی و حمایت عاطفی مادر، بیشترین تأثیر را دارد.

این کارشناس با بیان اینکه بر اساس آمار جهانی سازمان بهداشت جهانی (۲۰۱۸)،  اگر همه کودکان از تولد تا ۶ ماهگی فقط با شیر مادر تغذیه شوند، سالانه حدود ۸۲۰,۰۰۰ مرگ نوزادی قابل پیشگیری است.، اظهار کرد: شیر مادر خطر ابتلا به چاقی و دیابت نوع ۲ را تا ۳۵ درصد و عفونت‌های گوش میانی را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد.

صابری گفت: سازمان بهداشت جهانی (WHO) و یونیسف، برای هر کودک توصیه می‌کنند تغذیه با شیر مادر باید ظرف یک ساعت پس از تولد آغاز شود و تا دو سالگی و حتی بعد از آن، همراه با غذای کمکی ادامه پیدا کند.

وی در پاسخ به این سوال که چه پیامی برای مادران و پدران جوان به مناسبت این هفته دارید؟ گفت: پیام من این است که شیر مادر، بهترین، طبیعی‌ترین و ایمن‌ترین غذا برای نوزاد است و باید واقعیت‌های علمی را جایگزین باورهای غلط کنیم.  

این کارشناس تاکید کرد: در کنار اهمیت تغذیه با شیر مادر، حمایت خانواده به ویژه پدر و اطرافیان مؤثر است تا مادر با آرامش و اطمینان به نیاز نوزاد رسیدگی کند.

صابری در پایان به قانون ۴-۴-۴ در شرایط نگهداری شیر دوشیده شده مادران شیرده اشاره کرد و گفت:  قانون ۴-۴-۴ یک راهنمای ساده برای والدین و مراقبان سلامت است تا بدانند شیر دوشیده‌ شده مادر تا چه مدت می‌تواند بدون نگرانی نگهداری کنند. به عبارتی می توان گفت: شیرمادر به مدت ۴ ساعت در دمای اتاق، ۴ روز در یخچال و ۴ ماه در فریزر قابل نگهداری است در حالیکه شیرخشک آماده شده صرفا به مدت ۲ ساعت در دمای اتاق، ۲۴ ساعت در یخچال و فریز کردن آن ممنوع است.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تبلیغات

اعلام وصول