تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۷:۴۲
کد خبر : 2528

برگزاری کارگاه آموزشی عروسک های باستانی و محلی میراث خوزستان در خانه سمن های خوزستان

برگزاری کارگاه آموزشی عروسک های باستانی و محلی میراث خوزستان در خانه سمن های خوزستان
کارگاه آموزشی عروسک های باستانی و محلی با همکاری اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان و خانه سازمان های مردم نهاد خوزستان برگزار شد.
پنج نخل/ خوزستان:
به گزارش پنج نخل به نقل از قلم ماندگار، سید محسن حسینی، معاون میراث فرهنگی استان خوزستان در حاشیه برگزاری این کارگاه آموزشی که در خانه سمن های استان واقع در اهواز برگزار شد، گفت: آموزش عروسک سازی با گِل به کودکان و همچنین قصه گویی با عروسکهای محلی و شاهنامه خوانی با عروسک سیمرغ در راستای ایجاد علاقمندی بیشتر به حوزه میراث فرهنگی در کودکان و نوجوانان و آشنایی آنها با فرهنگ باستانی، محلی و میراث فرهنگی ناملموس ایران به ویژه خوزستان انجام پذیرفته است.
وی همچنین افزود: این برنامه کارگاهی با همکاری میان اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خوزستان و خانه سازمانهای مردم نهاد استان در صبح ۲۴ اردیبهشت ماه به مناسبت هفته میراث فرهنگی و به مدت ۴ ساعت اجرا گردیده است. با توجه به اینکه معاونت میراث فرهنگی استان خوزستان بر آن است که پس از اتمام فصل امتحانهای دانش آموزان و دانشجویان عزیز در خلال تابستان آینده مبادرت به برگزاری کارگاه های آموزشی مختلفی در رابطه با شرح وظایف سازمانی خود از جمله آموزش و ترویج میراث فرهنگی ناملموس نماید، این کارگاه مقدمه ای است برای کارگاه های تابستانه میراث خوزستان که قرار است با همکاری خانه سمن ها و سایر نهادها برگزار گردند.
حسینی در ادامه گفت: در این کارگاه از کارشناسان، هنرمندان، صنعتگران و مجریان توانا و برجسته خوزستانی در علوم باستان شناسی، صنایع دستی و ادبیات شفاهی و ملی جهت آموزش به کودکان استفاده می شود که این خود نشاندهنده حمایت میراث خوزستان از شکوفایی کودکان و نیروهای کارشناس بومی استان است.
همچنین حسینی در رابطه با اهمیت آموزش به کودکان گفت: کودکان آینده سازان کشور و استان ما هستند و وظیفه ما بعنوان یک سازمان دولتی این است که در حوزه های مرتبط با میراث فرهنگی به آموزش کودکان بپردازیم تا موجبات شکوفایی ذهنی و شخصیتی آنها در حوزه میراث فرهنگی فراهم گردد، زیرا آفرینش نسلهای بافرهنگ و حامی میراث فرهنگی مستلزم ارائه آموزشهای مربوطه در سنین پایه است. بدون تردید ما در آینده به کارشناسانی نیاز خواهیم داشت تا بعد از ما میراث ملی، محلی و اعتقادی ما حفاظت کرده و شکوفا نماید. رقم زدن چنین آینده درخشانی برای فرهنگ ما بدون برنامه ریزی و توسعه منابع انسانی در حوزه میراث فرهنگی امکان پذیر نیست‌.
حسینی در ارتباط با جزئیات این کارگاه ابراز نمود: آموزش این کارگاه بر عهده خانم بهنوش بساک، خانم زهرا هوری و مهرنوش رفیعی از بهترین هنرمندان استان خوزستان بود. همچنین، هماهنگی، مدیریت و کارگاه گردانی برنامه به ترتیب توسط آقای منصور بزرگمهر و خانم افسانه ملک هدایت انجام شد.
همچنین در بخش نخست این کارگاه، مهرنوش رفیعی کودکان عزیز را با ریشه و جغرافیای عروسک های محلی بر روی نقشه ایران آشنا کرد و قصه داماهی (مادر ماهی ها) یکی از قصه های زیبای ماهشهری را برای آنها بازگفت و عروسکهای محلی سراسر ایران من جمله خوزستان را در میان کودکان تقسیم کرد تا با آنها بازی کنند.
یادآور می شود: در بخش دوم خانم هوری ضمن معرفی عروسکهای باستانی به هریک از کودکان عزیز گل سفالگری داد و ماکتهای عروسکهای باستانی را بعنوان الگو پیش روی آنها نهاد تا با گل عروسک باستانی درست کنند. همچنین، خانم هوری و خانم بساک به مناسبت روز جهانی موزه ها به معرفی آثار خوزستان در موزه های ملی، شوش و هفت تپه پرداختند. در بخش سوم از آنجا که هفته میراث فرهنگی با بزرگداشت زبان فارسی و شاعر بزرگ ایرانی فردوسی همزمان شده است و سنت شاهنامه خوانی از سنن مهم ادبیات شفاهی ایلات و اقوام خوزستان است،
خانم بساک از مجریان توانمند سیمای خوزستان و کانون پرورش فکری کودک و نوجوان، با عروسک سیمرغ در میان کودکان حاضر شدند و داستان زاده شدن زال را برای آنها روایت نمودند. در پایان برنامه به توصیه عزیزان در خانه سمنهای استان از کودکان عزیز و والدین آنها با مواد خوراکی کاملاً طبیعی پذیرایی گردید. حسن ختام برنامه روایتی درباره مراسم و عروسک باران خواهی مردم بهبهان بود که توسط خانم رفیعی انجام شد که خدا را سپاس با بارش باران در شهر اهواز همراه بود.
 وی در پایان یادآور شد: برنامه های هفته میراث فرهنگی علاوه بر ‌کارگاه کتیبه نویسی و سفالگری و همچنین، کارگاه عروسکهای باستانی و محلی برای کودکان، شامل یک نشست تخصصی در حوزه موزه داری برای بزرگسالان به مناسبت روز جهانی موزه ها نیز خواهد بود که در هفته جاری در عصر روز چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت از ساعت ۱۸ تا ۲۱ در خانه سمنهای استان برگزار خواهد شد.
انتهای پیام/
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تبلیغات

اعلام وصول