رئیس بیمارستان ۱۷ شهریور آبادان در گفتگو با پایگاه خبری قلم ماندگار خبر داد:
راه اندازی تنها بیمارستان تامین اجتماعی جنوب غرب خوزستان

پنج نخل/خوزستان
به گزارش پنج نخل به نقل از قلم ماندگار ، هدایت الله عبدی درخصوص بیمارستان ۱۷ شهریور آبادان اظهار کرد: این مرکز درمانی با ۱۰۰ تخت مصوب و ۸۸ تخت فعال دارای بخش های داخلی، جراحی، بلوک زایمان، اطفال و نوزادان، ICU ، CCU ، اتاق عمل و اورژانس و واحدهای تشخیصی آزمایشگاه، بانک خون، رادیولوژی، سی تی اسکن، سونوگرافی، آندوسکوپی، اسپیرومتری، اکوکاردیوگرافی و تست ورزش است.
وی افزود: با توجه به استقلال مراکز تابعه پلی کلینیک شهید مطهری، ۸ شهریور و علیرغم نبود فضای فیزیکی مناسب از ابتدای راه اندازی بیمارستان، مرکز کلینیک های تخصصی با انجام تغییراتی در ساختار فیزیکی از آبان ماه ۱۴۰۰راه اندازی شد.
رئیس بیمارستان ۱۷ شهریور آبادان ادامه داد:این تغییرات شامل؛ کلینیک های تخصصی اطفال، داخلی، جراحی عمومی، جراحی مغز و اعصاب، عفونی، دیابت و فشار خون، زنان و زایمان، داخلی مغز و اعصاب، بیهوشی، تغذیه و رژیم درمانی و مامایی بوده است..
عبدی گفت: این مرکز تنها بیمارستان تامین اجتماعی جنوب غربی استان خوزستان است که به شهرهای آبادان ، خرمشهر، شادگان ، اروندکنار، مینوشهر و چوئبده و روستاهای اطراف ارائه خدمت می کند.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به جمعیت زیاد تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی در شهرستان ابادان و شهرهای اطراف، سالیانه جمعیت زیادی از خدمات این مرکز بهره مند می شوند. این بیمارستان در سال گذشته، ۵۹۵۱ بیمار بستری ، ۱۶۶۸۱۸مراجعین سرپایی ، ۴۷۹۰۲ نفر مراجعه به آزمایشگاه ، ۱۳۵۹۹ نفر مراجعه به مرکزتصویربرداری و ۱۳۴۳۱۴ نفر مراجعه به داروخانه داشته است.
رئیس بیمارستان ۱۷ شهریور آبادان ادامه داد: آمار بستری قبل از پاندمی بیماری کرونا، بسیار بیش از این تعداد بوده است اما طی دوسال اخیر با توجه به سانتر کرونا بودن، عملا عمل های الکتیو کنسل و بخش های اتاق عمل و بلوک زایمان، اطفال و نوزادان تعطیل می شد.
وی در خصوص میزان رضایت مندی مردم در سال جاری و سال گذشته تصریح کرد: درصد رضایتمندی مراجعین در سه ماهه چهارم سال گذشته در بین بیماران بستری ۸۰٫۳ درصد و در بین مراجعین سرپایی ۷۹٫۲ درصد بوده است همچنین درصد رضایتمندی مراجعین در سه ماهه اول سال جاری در بین بیماران بستری ، ۸۵٫۲۹ درصد و در بین مراجعین سرپایی، ۷۶٫۵۴ بوده است.
عبدی خاطر نشان کرد: این مرکز درمانی از ابتدای شیوع کرونا (اسفند ماه ۹۸) مهیای پذیرش بیماران کرونایی شد و بعنوان بیمارستان معین دانشگاه، عهده دار بستری و درمان بیماران کرونا قرارگرفت و در پیک های کرونا بصورت صد درصدی مرکز بستری و درمان بیماران کرونا بوده است.
رئیس بیمارستان ۱۷ شهریور آبادان با اشاره با آمارهای کرونا از ابتدا تا کنون گفت: میزان کل مراجعین ۱۲۰۳۱ نفر، مراجعین بصورت سرپایی ۱۰۳۷۶ نفر، بیماران بستری ۱۹۵۵نفر، تعداد ترخیص شدگان ۱۷۵۰نفر و
تعداد فوت شدگان ۲۰۴ نفر بوده است.
عبدی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام شده در زمان کرونا گفت: ضمن تشکر از پیگیری و همکاری صمیمانه همکاران ستادی سازمان و مدیریت درمان استان اقدامات مطلوبی شامل تخصیص فضای جداگانه با عنوان” ایزوله تنفسی بخش اورژانس “، تهیه و نصب مخزن اکسیژن مایع ۱۰ تنی علاوه بر وجود دستگاه اکسیژن ساز و جایگاه مرکزی کپسولهای اکسیژن ، تهیه تجهیزات کمک تنفسی BPAP ، CPAP ، ونتیلاتور، ترمومتر دیجیتال، تجهیز اتاق های ایزوله به سیستم فشار منفی، تهیه دستگاههای پرتابل تصفیه هوا، تشکیل تیم تنفسی، واکسیناسیون کلیه پرسنل، جابجایی پرسنل و یا مرخصی اجباری جهت پرسنل با بیماریهای خاص و باردار، آموزش شناسایی و پیشگیری و قرنطینه در بیماری کرونا، انجام تست کویید۱۹ از بیماران و پرسنل، جداسازی بیماران ایزوله، شناسایی و تریاژ بیماران مشکوک از بدو ورود به بیمارستان، تامین اقلام حفاظت فردی بطور کامل جهت کلیه پرسنل و… بوده است.
وی با اشاره به آمار پرسنل شاغل در این بیمارستان گفت: کلیه شاغلین این مرکز، ۳۴۶ نفر است که شامل ۴۰ نفرگروه پزشکی ، ۱۶۳ نفر گروه پرستاری ، ۳۸ نفر گروه پاراکلینیک و ۱۰۵ نفرگروه خدماتی و پشتیبانی است همچنین بیشترین کمبود در حوزه درمان مربوط به کارشناس هوشبری و پزشک متخصص رسمی ( زنان، ارولوژی، طب اورژانس و جراح عمومی ) و در حوزه غیر درمان بیشترین کمبود مربوط به نیروهای خدماتی می باشد، که از سازمان درخواست شده است در آزمون آتی قرار دهد.
رئیس بیمارستان ۱۷ شهریور آبادان افزود: در حال حاضر این مرکز برای ارائه خدمات خود مشکل حادی از نظر تجهیزات پزشکی ندارد. با توجه به احداث بیمارستان جدید گاها محدودیتی لحاظ می شود که بنظر منطقی است اما در بیمارستان جدید، تمام تجهیزات بطور کامل در نظر گرفته شده است و به امید خدا قرار است در آینده نزدیک با همت ستاد مرکزی سازمان راه اندازی می شود.
عبدی ادامه داد: از نظر دارویی، بیمارستان۱۷ شهریور آبادان در حال حاضر مشکل حادی ندارد. تمامی داروها بر اساس فارماکوپه دارویی سازمان و بر اساس درخواست همکاران محترم متخصص تهیه می شود. گاها” بدلیل محدودیت های فرا بیمارستانی، مشکلاتی ایجاد می شود که بیمارستان را نیز تحت تاثیر قرار می دهد ولی با اقدامات بموقع مشکلات حل می شود.
وی عنوان کرد: با توجه به احداث بیمارستان جدید و قدمت این مرکز، فقط در مرحله اول هتلینگ، بودجه تخصیص داده شد و تقریبا” ۹۵% اقدامات انجام شد. این بیمارستان در دوره اول هتلینگ بهترین عملکرد را داشته است اما در دوره های بعدی علیرغم نیازسنجی به دلیل احداث بیمارستان جدید هیچ بودجه ای جهت هتلینگ در نظر گرفته نشده اما در قالب برنامه عملیاتی و تعمیرات اساسی بودجه های تخصیصی اعلام شد که بالغ بر ۹۰% آن بودجه ها جذب و عملیاتی شده است.
عبدی اشاره کرد: رتبه بیمارستان در رعایت استانداردهای اعتباربخشی درجه یک می باشد. این مرکز علیرغم قدمت زیاد از آغاز ارزیابی اعتباربخشی همواره درجه یک بوده است.
وی با اشاره به مهمترین چالش بیمارستان۱۷ شهریور آبادان اظهار کرد : تعیین سقف پرداخت حقوق به متخصصین؛ با در نظرر گرفتن عدم اقبال متخصصین به حضور در شهرهای بد آب وهوا و کم برخوردار، عملا امکان استفاده از تمام ظرفیت همکاران متخصصی که در شهر هستند، با این دستورالعمل میسر نمی باشد. و منجر به محرومیت بیمه شدگان از خدمات این همکاران است همچنین درخواست انتقال و یا بازنشستگی پیش از موعد کارکنان و مشکلات عدیده نگهداشت پرسنل و پزشکان متعاقب نداشتن امتیازات خاص مناطق محروم و کم برخوردار، امکانات رفاهی مناسب نسبت به سایر ارگانهای سطح شهر مثل شرکت نفت ودانشگاه است.
رئیس بیمارستان ۱۷ شهریور آبادان ادامه داد: کمبود نیروی انسانی در حوزه پشتیبانی شامل خدمات، نگهبان، امور اداری و مالی، تاسیسات و لاندری که مقرر است با برنامه ریزی که انجام شده مرتفع گردد، وجود دارد همچنین وجود سایه سنگین بیمارستان جدید در دست احداث و متعاقب آن عدم تخصیص بعضی از بودجه ها و مجوزهای توسعه به بیمارستان که البته پس از تاخیر دو ساله، از مهر ماه سال ۱۴۰۰ با همت مدیر عامل محترم سازمان و پیگیری همکاران ستادی و مدیریت درمان مجددا” با سرعت مطلوب آغاز بکار کرده و مقرر است در آینده نزدیک تحویل داده شود.
عبدی در ادامه افزود: درخصوص عدم تعیین تکلیف این مرکز درمانی پس از انتقال به بیمارستان جدید، با توجه به موقعیت جفرافیایی و قرار گرفتن در نقطه صفرمرزی و دوری از شهر در صورت انتقال، حفظ و نگهداری سرمایه های موجود (ابنیه، تاسیسات، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی، تصویر برداری، اداری، مالی و…) با مشکلات جدی مواجه خواهد شد همچنین نابسامان بودن اطراف بیمارستان و وجود نخاله های ساختمانی و نامطلوب بودن خدمات شهری در منطقه علیرغم پیگیریهای مکرر و مکاتبات لازم و ….بوده است.
انتهای پیام/ع
برچسب ها :پلی کلینیک شهید مطهری ، تجهیزات پزشکی ، رئیس بیمارستان ۱۷ شهریور ابادان ، قلم ماندگار ، هدایت الله عبدی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 1 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰