تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۱
کد خبر : 3941

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان؛

مخازن سد‌های خوزستان ۵۰ درصد منفی هستند

مخازن سد‌های خوزستان ۵۰ درصد منفی هستند
صدریان فر گفت: مخازن سد‌های استان، ۵۰ درصد منفی هستندو با یک خشکسالی تاریخی روبه‌رو هستیم.

پنج نخل/ خوزستان:

خبرنگار: حسین عبدالعزیزی

به گزارش پنج نخل، عباس صدریان‌فر با اشاره به وضعیت آبی استان اظهار کرد: مخازن ما ۵۰ درصد منفی هستند و ما آوردی نداشتیم، نه استان‌های مولد ما برف و ذخیره‌ای داشتند و نه در استان بارندگی داشتیم و از این بابت با یک خشکسالی تاریخی روبه‌رو هستیم و قطعا در این شرایط، نمی‌توانیم کشت تابستانه را به شکل عادی پیش ببریم.

وی افزود: بنابراین از هم‌استانی‌ها و کشاورزان استان در بالادست انتظار می‌رود تا در شرایط موجود مراعات حال مناطق پایین‌دست را کنند تا بتوانیم از این شرایط عبور کنیم.

صدریان‌فر ادامه داد: کارشناسان مختلف در تمام حوزه‌ها، کارگروه ملی و کارگروه استان به این نتیجه رسیدند که کشت‌های آب‌بر و شلتوک نباید در استان اتفاق بیافتد تا مردم پایین‌دست مانند خرمشهر، آبادان و نخیلاتی که وجود دارند بتوانند از این پیک تنش آبی در تابستان عبور کنند.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان بیان داشت: در حوزه آب شرب همکاران ما اقداماتی را در این ۱۲ روز جنگ تحمیلی انجام دادند و به طرح غدیر افزایش ظرفیت دادند و موضوع آب شرب در آبادان و خرمشهر را حل کردیم. همچنین در خصوص بحث کشاورزی جلساتی را برگزار کردیم تا مشکل EC (شوری آب) در آبادان و خرمشهر را به حداقل برسانیم.

وی در خصوص تخصیص بیشتر آب به تالاب هورالعظیم گفت: برای این تالاب یک حق‌آبه را مشخص کردند و ما تا الان و حداقل در سه سال گذشته براساس حق‌آبه‌ای که مشخص شده آب را به هورالعظیم رساندیم. امسال نیز با وجود خشکسالی، بخشی از آب تالاب تامین شد و مقداری از آن مانده که ان‌شاء‌الله تا پایان سال آبی مابقی آن را تامین کنیم.

صدریان‌فر می‌گوید: هورالعظیم دو بخش ایرانی و عراقی دارد که براساس پروتکل‌های بین ایران و عراق (پروتکل ۱۹۷۵) که هنوز پابرجا است، بخش عمده‌ای از آب این منطقه باید از سمت عراق و دجله و فرات تامین می‌شد.

وی ادامه داد: در دوران جنگ ایران و عراق، جنگ عراق و کویت و شرایطی که در منطقه رخ داد و همچنین در دوران سدسازی طرح “گاپ” که در ترکیه اتفاق افتاد، بخش عمده‌ای از حق‌آبه دجله و فرات از حوضه‌های پایین‌دست گرفته شد. با این وجود الان هم در منطقه هورالعظیم و هم اروند، آب موردنیاز از سمت ایران تامین می‌شود. قرار بود ۲۰ تا ۳۰ درصد آب موردنیاز تالاب از سمت ایران و ۷۰ تا ۸۰ درصد از سمت عراق تامین شود که این اتفاق رخ نداده است.

مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان اظهار کرد: با وجود خشکسالی در استان، با همکاران در سازمان محیط زیست هماهنگ هستیم و تمام تلاش خود می‌کنیم تا بتوانیم مابقی آب این تالاب را تامین کنیم.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تبلیغات

اعلام وصول