ابتکار ارزشمند شهرداری اهواز برای کاهش آلودگی محیط زیست و عمل به مسئولیت های اجتماعی؛
کاهش مصرف انرژی، آب و مصالح ساختمانی با بازیافت نخاله های ساختمانی

اخیرا شهرداری کلانشهر اهواز با خرید و راه اندازی کارخانه بازیافت نخاله در این شهرستان، باعث بازیافت نخاله های ساختمانی و سبب صرفه جویی قابل توجهی در مصرف انرژی، آب و مصالح ساختمانی شده و این مهم موجب رضایت شهروندان را فراهم کرده است.
پنج نخل/ خوزستان:
گزارش از حسین عبدالعزیزی
به گزارش پنچ نخل به نقل از قلم ماندگار، بی شک بر کسی پوشیده نیست که صنعت ساخت و ساز یکی از پر مصرف ترین منابع و تولیدکننده زباله است و اثرات زیست محیطی، اجتماعی و اقتصادی فراوانی دارد، استفاده از مصالح حاصل از بازیافت، کمک به حفظ محیط زیست در مقابل آلودگی، کاهش مصرف انرژی و منابع طبیعی خام و اشتغالزایی از جمله مزایای بهره برداری و احداث نخستین کارخانه بازیافت و پردازش نخاله در اهواز محسوب می شود.
پسماند ساختمانی به محصولات با ارزش اقتصادی تبدیل می شوند
اخیرا شهرداری کلانشهر اهواز با خرید و راه اندازی کارخانه بازیافت نخاله در این شهرستان، باعث بازیافت نخاله های ساختمانی و سبب صرفه جویی قابل توجهی در مصرف انرژی، آب و مصالح ساختمانی شده و این مهم موجب رضایت شهروندان را فراهم کرده است.
با این اقدام می توان با قاطعیت اذعان کرد: بهره بردار ی از این کارخانه و بازیافت برای تبدیل پسماند ساختمانی به محصول با ارزش اقتصادی از دیگر اقدامات ارزشمند مدیریت شهری شهرداری اهواز است.
علی احمدی یکی از شهروندان منطقه گلستان اهواز، در خصوص جمع آوری نخاله های ساختمانی با خبرنگار پایگاه خبری قلم ماندگار گفت و گو کرد.
وی ضمن ابراز رضایت از خدمات شهرداری اهواز به خبرنگار ما گفت: به نظر بنده رضایتمندی شهروندان از عملکرد شهرداری ها شرط اصلی موفقیت در مدیریت شهری است و این موفقیت عملکرد باعث افزایش میزان رضایتمندی شهروندان می شود.
محمد رضایی یکی دیگر از شهروند اهوازی است که در این زمینه به خبرنگار ما گفت: جای تاسف است که برخی شهروندان با عدم رعایت توصیه ها و اخطارها، اقدام به دپوی خاک و نخاله و ضایعات در برخی زمین های بایر در سطح مناطق این شهرستان می کنند که به گفته کارشناسان بهداشت این امر علاوه بر ایجاد خطرات بهداشتی و زیست محیطی، سبب لطمه زدن به منظر شهر و آلودگی بصری می شود.
سامانه ارتباطات مردمی ۱۳۷، باعث همراهی شهروندان در پیشرفت و توسعه کلانشهر اهواز شده است.
همچنین مسئولان شهرداری اهواز می گویند مرکز ارتباطات مردمی ١٣٧ در انعکاس مشکلات به مدیران شهری و جلب اعتماد شهروندان بسیار تاثیرگذار بوده و در حال حاضر این سامانه با هدف اصول شهروند مداری، محله گرایی و مشارکت مردمی، بصورت ٢۴ ساعته در خدمت شهروندان است.
مدیرعامل سازمان خدمات موتوری شهرداری اهواز در گفت و گو با پایگاه خبری قلم ماندگار، در این زمینه اظهار کرد: بهمن ماه سال گذشته از معاونت خدمات شهری شهرداری اهواز در خصوص جمع آوری نخاله های ساختمانی ابلاغی به ما انجام شد، به همین منظور ابتدا چهارنقطه پلیس راه قدیم، مصالح فروشان قبل از شهرک ملاشیه، بلوار نفت و سایت صفیره در ۴ گوشه شهر اهواز برای جمع آوری و دپوی نخاله ها مشخص و تابلوها در محل های گذر نصب شدند.
اسماعیل آخوند شوشتری درخصوص ماشین آلات فعال در حوزه نخاله های ساختمانی عنوان کرد: این دستگاه ها به جی پی اس مجهز شدند و تمام مجوزها به پیمانکارانی که ماشین آنها جی پی است داشته باشد داده می شود، همچنین پایان کارها برهمین مبنا صادرمی شود.
بازیافت نخاله های ساختمانی و رهایی از ویرانی
پاکسازی و نخاله برداری از حاشیه معابر سطح شهر با هدف بهبود سیمای شهر و جلب رضایت شهروندان اهوازی در حال انجام است. البته نباید از این نکته غافل شد که نخاله ساختمانی در هنگام تعمیرات منازل یا ساخت و ساز های جدید به صورت ناخواسته به وجود می آید .
نخاله های ساختمانی با عناوینی همچون ضایعات ساختمان، زباله های ساختمانی، پسماند ساختمانی و طلای کثیف هم شناخته می شوند، همچنین وجود نخالههای ساختمانی در محلهها باعث به خطر انداختن بهداشت محیط و سلامت شهروندان میشود و چهرهای نامطلوب برای یک محله ایجاد میکند، به همین منظور نیروهای شهرداری به صورت شبانه روزی با تجهیزات لازم تمام سعی خود را بکار می برند تا رضایت شهروندان را به دست آورند.
به گفته کارشناسان شهری هدف از اجرای این عملیات پاکسازی، تنظیف و شستشوی معابر، برداشت نخاله های اضافه، شستشوی جداول ایجاد محیط سالم برای شهروندان است و در حال حاضر وضعیت نظافت معابر سطح شهر با همت کارگران خدوم خدمات شهری در وضعیت مطلوب است.
شهرداری اهواز در مسیر بهره وری اقتصادی: بازیافت نخاله های ساختمانی در اهواز؛ آغازی دوباره برای سازندگی و بهره وری
اسماعیل آخوند شوشتری مدیر عامل سازمان خدمات موتوری شهرداری اهواز گفت: محصول کارخانه بازیافت نخاله ساختمانی در ۵ نوع دانه بندی مختلف تولید خواهد شد و عمده استفاده این محصولات در زیر سازی، کفپوش سازی و ساخت قطعات بتنی است. تولید این محصولات در صورتی که در اختیار شهرداری و سازمان های مرتبط با تولید محصولات این کارخانه باشد می تواند هزینه بسیاری از پروژه های عمرانی را کاهش دهد و عمران و آبادی شهرمان را تسریع ببخشد.
وی با بیان اینکه اهداف مدیریت نخاله های ساختمانی شامل توسعه زیست محیطی، مصرف هوشمندانه منابع طبیعی،
بهره وری در مصرف انرژی، محدود کردن آلاینده های زیست محیطی، توسعه اقتصادی، بهره وری بالا، هزینه های کم و سود بالاتر به واسطه استفاده از دورریزها، توسعه اجتماعی با افزایش سطح اشتغال، بهبود سلامت جامعه و افزایش بهره وری فرآیند ساخت است، افزود: با استفاده از راهکار سازنده بازیافت نخاله های ساختمانی هزینه مدیریت شهری در خصوص دفع پسماندهای ساختمانی کاهش و این معضل به فرصتی مناسب تبدیل خواهد شد.
بازدید سرزده علی اکبر حسینی محراب، استاندار خوزستان به همراه محمد خانچی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری
از کارخانه بازیافت نخاله های ساختمانی شهرداری اهواز
در این بازدید اسماعیل اخوند شوشوشتری مدیر عامل و عضو هییت مدیره سازمان خدمات موتوری که مسئولیت بهره برداری از این کارخانه را عهده دار است با اشاره به اینکه این کارخانه دارای سه تراک شامل: تراک یک ( هاپر، فیدر سنگ شکن، گریزلی فیدر سه لایه) تراک دوم (کانوایر، خط تفکیک دستی، مگنت تفکیک فلزات ) تراک سوم ( کابین کنترل،کوبیک hs20 ، سرند دولایه و ۴ عدد کانوایر) است، گفت: محصول نهایی آن ماسه سنگ ۵ میلی متر ، ۲٫۵ میلی متر ، ۴ سانتی ،۵ سانتی متر است و با ارزش ۲۲۰میلیارد ریال احداث شده است.
مهندس خانچی معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری هم از میزان نخاله های ساختمانی حاصل از ساخت و ساز در اهواز و ضرورت احداث این کارخانه گزارشی ارائه کرد و گفت بازیافت نخاله های ساختمانی باعث صرفه جویی در مصرف انرژی، آب و مصالح ساختمانی می شود و در زمینه امکان استفاده از محصولات بازیافتی در بتن سازی، ساخت کفپوش، بلوک، جدول بتنی، نیوجرسی و قطعات دیگر بتنی پیش ساخته، راه سازی و زیرسازی آنها به کار برده می شوند.
در ادامه استاندار خوزستان ضمن ابراز خرسندی از احداث چنین پروژه هایی که بتواند هم از نظر محیط زیست و هم از نظر سیمای شهری کمکی به مردم بکند گفت در صورتی که بتوانیم از این مصالح بازیافت شده در امر عمرانی شهر استفاده شود، این امر سبب تسریع و کاهش هزینه خواهد شد و نقطه قابل توجه دیگر هم کاهش برداشت از معادن و بستر رودخانه و کمک به حفظ محیط زیست می شود.
انتهای پیام/
برچسب ها :بازیافت نخاله های ساختمانی ، شهرداری اهواز ، نخاله های ساختمانی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰