تاریخ انتشار : شنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۴:۲۲
کد خبر : 1646

افزایش طول عمر با داشتن سبک زندگی سالم

افزایش طول عمر با داشتن سبک زندگی سالم
شواهد علمی نشان می‌دهد انتخاب‌ها و الگوی سبک زندگی افراد بر طول عمر آن‌ها نیز تاثیرگذار است.

پنج نخل/خوزستان:

به گزارش پنج نخل،  مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان با بیان اینکه سبک زندگی سالم، به عنوان تمام رفتار‌هایی که تحت کنترل شخص هستند یا بر وضعیت بهداشتی فرد تاثیر می‌گذارند، تعریف می‌شود، گفت: شواهد علمی نشان می‌دهد انتخاب‌ها و الگوی سبک زندگی افراد بر طول عمر آن‌ها نیز تاثیرگذار است.

دکتر رضا دواساز ایرانی با تاکید بر لزوم داشتن سبک زندگی سالم اظهار کرد: ارتقای سلامت روان، فرآیند قادرسازی افراد برای افزایش کنترل سلامت روانی خود و بهبود آن است؛ ارتقای سلامت روان از طریق ارائه اطلاعات، آموزش مهارت‌های زندگی و مهارت‌های فرزندپروری، از توسعه فردی و اجتماعی حمایت می‌کند.

وی افزود: ارتقای سلامت روان موجب می‌شود افراد گزینه‌های بیشتری برای اعمال کنترل بر سلامتی و محیط زندگی خود داشته باشند و انتخاب‌هایی انجام دهند که سلامتی خود را بیشتر بهبود ببخشند، بنابراین باید شرایطی مهیا شود که مردم از سواد سلامت کافی برخوردار شوند و برای مراقبت از سلامت خود در تمام مراحل عمر آماده باشند.

تعریف سبک زندگی سالم

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان گفت: طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت، سبک زندگی سالم روشی برای زندگی است که خطر بیماری و مرگ زودرس در آن کاهش می‌یابد. سبک زندگی سالم، به عنوان تمام رفتار‌هایی که تحت کنترل شخص هستند یا بر وضعیت بهداشتی فرد تاثیر می‌گذارند، تعریف می‌شود و منبع ارزشمندی برای کاهش شیوع و تاثیر مشکلات بهداشتی و ارتقای سلامت، تطابق با عوامل استرس زای زندگی و بهبود کیفیت زندگی است.

وی عنوان کرد: یک رویکرد جامع پیشنهاد می‌کند که رفتار‌های حفاظت از سلامت شامل کاهش خطر و پیشگیری و رفتار‌های ارتقای سلامت، ممکن است به عنوان دو جزء مکمل سبک زندگی سالم در نظر گرفته شوند. اجزای حفاظت‌کننده سلامت، احتمال مواجهه فرد با بیماری یا آسیب را کاهش می‌دهند و اجزای ارتقادهنده سلامت، الگویی چند بعدی هستند که در راستای حفظ یا افزایش سطح خودشکوفایی، رفاه و رضایت‌مندی افراد عمل می‌کنند.

وی افزود: سازمان جهانی بهداشت نیز سبک زندگی سالم را تلاشی برای دستیابی به حالت رفاه کامل جسمی، روانی و اجتماعی توصیف کرده است که شامل رفتار‌هایی است که سلامت جسمی و روانی انسان را تضمین می‌کند. طبق تعریف WHO، سبک زندگی راهی برای زندگی بر اساس رفتاری مشخص است که از طریق تعامل بین ویژگی‌های فردی، تعامل‌های اجتماعی و شرایط زندگی اجتماعی – اقتصادی و محیطی یک فرد تعیین می‌شود.

چگونه سالم زندگی کنیم؟

دواساز ایرانی گفت: اهمیت سبک زندگی بیشتر از آن جهت است که بر کیفیت زندگی و پیشگیری از بیماری‌ها موثر است. فرد با انتخاب سبک زندگی سالم، برای حفظ و ارتقای سلامتی خود و پیشگیری از بیماری‌ها اقدامات و فعالیت‌هایی از قبیل رعایت رژیم غذایی مناسب، خواب کافی، فعالیت بدنی، کنترل وزن، عدم مصرف سیگار و الکل و ایمن‌سازی در مقابل بیماری‌ها انجام می‌دهد.

وی افزود: شواهد علمی گواه آن است که انتخاب‌ها و الگوی سبک زندگی افراد بر طول عمر آن‌ها نیز تاثیرگذار است.

مدیر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد مرکز بهداشت خوزستان گفت: علت عمده مرگ و میر و ابتلا به بیماری‌ها در جوامع امروزی، به کار‌های نادرست سبک زندگی مانند سیگار کشیدن، تحرک نداشتن و عادت‌های تغذیه‌ای ناکافی مربوط می‌شود که باید اصلاح این رفتار‌ها در دستور کار مردم باشد.

 

انتهای پیام/

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تبلیغات

اعلام وصول