تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ - ۲۰:۰۶
کد خبر : 3399

نقش کتابخوانی در کاهش آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی

نقش کتابخوانی در کاهش آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی
فرماندار اهواز گفت: نسل جوان و نوجوان بیش از حد درگیر فضای مجازی و آسیب‌های آن شده اند که با ترویج کتابخوانی می‌توان آسیب‌های اجتماعی را کاهش داد.

پنج نخل/خوزستان:

به گزارش پنج نخل، سیداحمد موالی زاده ضمن گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی گفت: آنچه امروز در نسل جوان و نوجوان دیده می‌شود، درگیری بیش از حد آنها با فضای مجازی است، بطوریکه ادبیات، افکار و رفتار‌های آنها را تحت تاثیر قرار داده است، این درحالیست که پاتوق نسل ما در دوران جوانی و نوجوانی، کتابخانه‌ها بود و با کتابخوانی انس داشتند.

وی با تاکید بر اینکه استفاده بیش از حد از فضای مجازی آسیب زا است، افزود: اگر متولیان امر و فعالان حوزه فرهنگی به این مسئله ورود نکنند، آسیب‌های زیادی به جامعه شاهد خواهیم بود، باید فرهنگ کتابخوانی و مطالعه در جامعه و به ویژه میان نسل جوان و نوجوان ترویج داده شود تا شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی در جامعه باشیم.

موالی زاده ادامه داد: در گذشته افراد برای گذران اوقات فراغت به کتابخانه می‌رفتند و مطالعه می‌کردند و به نوعی تفریح محسوب می‌شد، اما با تغییر سبک و الگوی زندگی، این سبک کمرنگ شده و نسل امروزی بیشتر وقت خود را در فضای مجازی می‌گذرانند که باید برای این مشکل چاره اندیشی شود و به دنبال راهکار‌هایی تا دوباره فرهنگ کتاب خوانی، استفاده از کتاب، مراجعه به کتاب و کتابخانه‌ها را عملیاتی کنیم و آن را میان نسل جوان نهادینه کنیم.

فرماندار اهواز منبع حیاتی برای نجات عموم جامعه از آسیب‌ها، به ویژه آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی را کتاب دانست و اضافه کرد: اگر کتابخوانی و مطالعه در جامعه و به ویژه نسل جوان ترویج پیدا نکند، افراد به سراغ ناملایمت‌ها و ناهنجاری‌های اجتماعی می‌روند، بنابراین خواندن کتاب‌های مفید تمایل جوانان به ناهنجاری‌های اجتماعی را کاهی می‌دهد.

وی با بیان اینکه مطالعه کردن کتاب‌های مفید در سطح معلومات، روابط اجتماعی، عملکرد و… افراد موثر است، گفت: نهادینه کردن فرهنگ مطالعه و کتابخوانی به یک دغدغه تبدیل شده است و انتظار می‌رود دستگاه‌های اجرایی توجه ویژه داشته باشند.

موالی زاده بر داشتن خلاقیت و ابتکار عمل در زمینه کتاب و کتاب خوانی تاکید کرد و افزود: در برخی کتابخانه ها، فقط قفسه‌های کتاب دیده نمی‌شوند، بلکه موضوع‌های متنوع فرهنگی، آموزشی، نمایش و تئاتر و کار‌های فرهنگی دیده می‌شود، برای مثال در بحث فرهنگ کتابخوانی می‌توان خانم‌های خانه دار را فعال کنیم، یا فرایند کتابخوانی را مدارس ابتدایی و میان دانش آموزان ترویج دهیم تا با مطالعه و فواید کتابخوانی آشنا شوند و مطاله کردن برای آنها نهادینه و فرهنگسازی شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تبلیغات

اعلام وصول