تاریخ انتشار : یکشنبه ۸ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۶:۲۲
کد خبر : 461

برگزاری کارگاه علمی یکروزه بیماری آبله میمونی  در بیمارستان سلامت  اهواز

برگزاری کارگاه علمی یکروزه بیماری آبله میمونی  در بیمارستان سلامت  اهواز
در سالهای اخیر بیماری های نوپدید و باز پدید در صـحـنـه مراقبت بیماری های واگیر جلوه خاصی داشته و از اهـمـیـت بسزایی برخوردار شده اند، بطوری که در مجموعه شاخص های بهداشتی و سلامت جامعه نقش تعیین کننـده ای دارند.

پنج نخل/خوزستان

به گزارش پنج نخل به نقل از   قلم ماندگار، در سالهای اخیر بیماری های نوپدید و باز پدید در صـحـنـه مراقبت بیماری های واگیر جلوه خاصی داشته و از اهـمـیـت بسزایی برخوردار شده اند، بطوری که در مجموعه شاخص های بهداشتی و سلامت جامعه نقش تعیین کننـده ای دارند.
بمنظور بالا بردن سطح آگاهی کارکنان، کارگاه علمی یکروزه بیماری آبله میمونی  امروز در محل کاردرمانی بیمارستان سلامت برگزار گردید.
در شروع این کارگاه آموزشی ابتدا دکتر شریفی ریاست محترم بیمارستان در خصوص سلامت عمومی و رفع بی تحرکی را با ورزش به منظور جلوگیری از بیماریهای غیر واگیر و تغییر دادن سبک زندگی خصوصاً مصرف لبینات تازه با توجه به شاخص های مصرف جهانی لبنیات و اهمیت تاثیر گذاری آنها در تامین ویتامین های ضروری سخنانی به میان آورد و گفت  اهمیت آموزش به موقع بیماریهای واگیر و غیر واگیر و ارتقای مولفه های آموزشی و تدوین برنامه آموزشی مدرن با اولویت بیماریهای منتقله جهت افزایش سطح آگاهی کارکنان بهداشتی و درمانی در اولویت قرارگیرند. و افزود بیماری آبله میمونی بیماری است که معمولا در آفریقا دیده می شود و بومی این منطقه است مگر آنکه به واسطه مسافرت ها به سایر کشورها منتقل شود.در دو سه سال اخیر گزارشات مختلفی از مشاهده آبله میمونی در کشورهای مختلف بوده که اخیر این مسئله جدی‌تر شده و تاکنون موارد ابتلا به این بیماری در دنیا به حدود ۱۰۰ مورد رسیده است.‌ هنوز مخزن اصلی ویروس آبله میمونی مشخص نیست،البته پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که میمون‌ها و جوندگان‌ آفریقایی می توانند مخزن این ویروس باشند اما هنوز ابهام زیادی در این بخش وجود دارد.
وی ادامه داد و گفت انتقال ویروس معمولاً از طریق تماس مستقیم با حیوانات آلوده، یا احتمالا خوردن گوشت پخته نشده حیوانات گوشتخوار یا میمون آلوده صورت می‌گیرد. ضایعات پوستی یا مخاطی بر روی حیوانات آلوده، منبع احتمالی انتقال ویروس به انسان است. به ویژه هنگامی که پوست انسان به دلیل گزش، خراش یا ضربه آسیب دیده باشد. انتقال انسان به انسان ویروس، احتمالاً توسط قطرات تنفسی آلوده امکان‌پذیر است این بیماری دوره کمون پنج تا ۲۰ روزه دارد اما معمولا دوره کمون آن پنج تا دو هفته است و علائم ابتدایی با تب و لرز و دردهای بدنی و مشابه آنفولانزا است و سپس می تواند موجب تورم غدد لنفاوی شود که این مسئله آبله میمونی را از آبله انسانی متمایز می کند، بثورات و ضایعات جلدی در بیماری آبله میمونی در حد مسطح تا برجسته دیده می‌شود و می تواند آبدار تا چرکی باشد و عموما در صورت و اندام های انتهایی بدن دیده می شود .
کشندگی آبله میمونی حدود یک درصد اعلام شده است. شدت بیماری در بزرگسالان ملایم تا متوسط است البته شدت آن در کودکان کمی بیشتر است اما در مجموع کشندگی و مرگ و میر آبله میمونی در دنیا یک درصد است که این میزان در جوامع آفریقایی به دو تا سه درصد هم می رسد .سپس این کارگاه علمی توسط خانم علی نوری زاده سوپروایزر کنترل عفونت بیمارستان ادامه داده شد و بوسیله پاورپوینت نکات علمی و آموزشی لازم را به کارکنان حاضر در کارگاه ارائه کرد .
*روابط عمومی بیمارستان سلامت اهواز*

انتهای پیام/ع

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

تبلیغات

اعلام وصول